Društvo zaveznikov mehkega pristanka - Luksuz produkcija

FOŠ in RF Filmska delavnica, Filmski festival, Strokovno usposabljanje Po Sloveniji

o ustanovi
Luksuz produkcija je sekcija Društva zaveznikov mehkega pristanka, ki se že skoraj dve desetletji načrtno ukvarja s filmsko vzgojo mladih. Vsako leto več kot 100 udeležencev različnih delavnic posname med petdeset in sedemdeset kratkih filmov, s katerimi redno osvajajo nagrade na festivalih doma in v tujini. Na 16. festivalu slovenskega filma v Portorožu so prejeli vesno za posebne dosežke.

dejavnosti

Otroške in mladinske filmske delavnice Luksuz produkcije 
Filmske delavnice Luksuz produkcije otrokom in mladostnikom omogočajo učno okolje, v katerem se lahko pobliže seznanijo z umetnostjo in obrtjo ustvarjanja filmskih ter medijskih vsebin, in možnost razvoja lastnega glasu in kreativnosti. Otroci in mladostniki ustvarjajo v ustreznih starostnih skupinah, izkušeni mentorji pa jih vodijo skozi vse faze procesa filmske produkcije. Mentorji na delavnicah so usposobljeni profesionalci različnih področij filmske produkcije kot tudi prostovoljci Evropske solidarnostne enote (ESE). Programi so zasnovani za učence osnovnih in srednjih šol, kot tudi mlade odrasle, ki se jim želi približati in demistificirati profesionalni proces filmske in medijske produkcije. Mladi se tako preko raznovrstnih praktičnih aktivnosti učijo kreativnosti in timskega dela, številnih novih veščin in znanj ter krepijo svojo domišljijo, s tem pa si utirajo pot do bodočih izobraževalnih, kariernih in življenjskih uspehov.

Društvo izvaja enodnevne, 2-5 dnevne in 5 dnevne delavnice. Za več informacij obiščite uradno spletno stran ali se obrnite na koordinatorja Toma Gomizlja (kontaktni podatki zgoraj).

Obiščite tudi youtube kanal DZMP in si oglejte kratke filme, ki so nastali na delavnicah.