Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj

FOŠ in RF Filmska delavnica, Filmska projekcija, Šolska projekcija (s pogovorom) Jugovzhodna Slovenija

kino
Kino v Črnomlju ima dolgo tradicijo - že od časov nemega filma in kinoaparatur, ki jih je poganjalo oglje. Od leta 1953 sta bila v kinokabini dva ruska kinoprojektorja ki jih je leta 1999 nadomestil sodobnejši kinoprojektor. Hiter napredek tehnologije je pripeljal leta 2015 do digitalizacija kinematografa, ki sta jo sofinancirala Občina Črnomelj in Slovenski filmski center, Javna agencija. Kinokabina je opremljena z novim digitalnim projektorjem in 35 mm projektorjem za potrebe predvajanja starejših fimskih klasik. Kino Črnomelj je član Art kino mreže Slovenije in Europa Cinemas. Več informacij na uredni spletni strani.

V kinu Črnomelj se izvaja tudi filmsko vzgojni program. Cena vstopnice za ogled filma je enaka redni ceni šolske vstopnice art kinematografa.
Za več informacij in prijavo se obrnite na: marija.miketic@zik-crnomelj.si, telefonska številka: 07 30 61 392.

filmski tabor Kolpa
Filmski tabor Kolpa (FTK) spodbuja filmsko ustvarjalnost mladih in vzgaja na filmskem področju. Osnovni koncept tabora je ustvarjalno druženje dijakov s slovenskimi filmskimi strokovnjaki in pridobivanje kakovostnih teoretičnih in praktičnih filmskih izkušenj. Partner v projektu je Ekonomska šola Novo mesto, ki za delo v delavnicah animiranega, dokumentarnega in igranega filma posodi tehnično opremo. Projekt finančno podpirata: Občina Črnomelj in Slovenski filmski center, javna agencija Republike Slovenije. Slovenski filmski center podpira filmsko kulturo. Slovenian Film Center supports Film Culture.

Za več informacij pišite na: filmski.tabor-kolpa@zik-crnomelj.si ali pokličite na: 07 30 61 382 (Tadej Fink, organizator projekta). Utrinke iz dosedanjih filmskih taborov si oglejte na uradi spletni strani.