O Šoli filma

Spletna platforma Šola filma je namenjena pedagogom, ki izvajajo filmsko vzgojne dejavnosti, in preostali zainteresirani javnosti.

Na spletni platformi Šola filma lahko sledite dejavnostim projektov Filmska osnovna šola in Razumevanje filma. V koledarju dogodkov se nahajajo aktualna usposabljanja, ki jih organiziramo v sodelovanju s številnimi partnerji. Celoletne programe po šolskih letih najdete v predstavitvi strokovnih usposabljanj, gradiva iz preteklih usposabljanj pa so na voljo v strokovnih prispevkih. Udeleženci projektov lahko dostopate tudi do rastoče filmske baze, ki nudi izbor kvalitetnih filmov, namenjenih za ogled v izobraževalne namene. Šola filma nudi še vrsto drugih gradiv in informacij; s prijavo na obveščanje spremljate aktualne filmsko-vzgojne novice, na voljo pa so tudi pedagoška gradiva različnih ponudnikov, priporočilni seznami filmov, informacije o učnih načrtih, filmski pojmovnik in brskalnik po filmsko-vzgojnih dejavnostih.

Spletna platforma Šola filma je del projektov Filmska osnovna šola (Art kino mreža Slovenije) in Razumevanje filma (Slovenska kinoteka). Posamezne vsebine na spletni strani so dostopne samo udeležencem projektov. Več o projektih si lahko preberete na povezavi.

Naložbo sofinancirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Logotipi Šola filma

Logotipi FOŠ

Logotipi RF