Mestni kino Metropol

FOŠ Filmska delavnica, Filmska projekcija, Filmski festival, Šolska projekcija (s pogovorom) Savinjska regija

Mestni kino Metropol deluje od leta 2004, ko ga je v upravljanje prevzelo Društvo za ustvarjalnost Filter. Primarni programski cilj je predvajanje nacionalnih in evropskih filmov, filmov,  ki niso nastali v veliki studijski produkciji, kinotečnih filmov ter neodvisnih, avtorskih filmov. Metropol je član Art kino mreže Slovenije, Europa Cinemas in združenja CICAE.

Dodatni program:

  • Dijaški torki: posebej izbrani filmi s prilagojeno ceno vstopnice za dijake. Pred filmom se naredi kratek uvod v film.
  • Šolske projekcije: vedno v dogovoru s šolo, film skušamo umestiti v učni načrt šole, vedno z uvodom in ponavadi  s pogovorom po filmu.
  • Festival kratkega dijaškega filma: v letu 2017 že jubilejna deseta edicija. Namen festivala je spodbuditi in predstaviti kreativnost mladih, izobraževati in vzgajati o filmski umetnosti. K sodelovanju vabimo mlade med 14. in 20. letom starosti. Priporočena dolžina filma je 5 minut, posamezni film ne sme biti daljši kot 10 minut. Festival vsako leto poteka v začetku oktobra.
  • Videodelavnica: teden dni pred Festivalom kratkega dijaškega filma organiziramo vodeno in brezplačno videodelavnico za 15 dijakov. Nastane 5 filmov.
  • Matineje: sobotni zgodnji popoldnevi, včasih z animacijo za otroke, vedno z znižano vstopnino.