Kino Velenje

FOŠ in RF Filmska projekcija, Šolska projekcija (s pogovorom) Savinjska regija

Kino Velenje deluje pod okriljem Festivala Velenje in predstavlja osrednji steber filmske kulture širšega območja, s svojim raznolikim in celovitim rednim programom pa skozi vse leto privablja filmsko občinstvo različnih okusov. Skrbimo za vzgojo senzibilnega in kritičnega filmskega občinstva vseh generacij, veliko pozornost pa namenjamo tudi popularizaciji in promociji lokalne profesionalne in ljubiteljske AV produkcije. Velenjski kino je zelo aktiven ustanovni član Art kino mreže Slovenije, skladno z njenimi programskimi usmeritvami pa v našem okolju predstavljamo osrednje središče filmske umetnosti. Kot člani združenja Europa Cinemas v velenjskem kinematografu posebno pozornost namenjamo promociji evropskega filma. V tesnem sodelovanju s kulturnimi koordinatorji osnovnih in srednjih šol pa oblikujemo in izvajamo vrsto filmsko-vzgojnih programov za otroke in mladostnike.

kontakt
Tjaša Selič in Katarina Rošer
tel.: 031 617 295 (Tjaša), 031 879 366 (Katarina)
e-mail: tjasa.selic@festival-velenje.si, katarina.roser@festival-velenje.si

Dejavnosti

Kinozaver VV, OŠ/1, OŠ/2, OŠ/3, SŠ)
Kinozaver je program filmske vzgoje, namenjen najstarejši generaciji otrok vseh enot Vrtca Velenje. Zajema teoretično in praktično seznanjanje s sedmo umetnostjo, predpripravo in poustvarjanje v vrtcih. Skupaj z maskoto Kinozavrom otroci spoznavajo in odkrivajo skrivnosti animiranega filma tako kot gledalci kot ustvarjalci. Projekt Kinozaver marsikateremu otroku omogoči prvi stik s kinom, vse skupaj pa popelje na nepozabno filmsko-vzgojno popotovanje.

Šolske projekcije (VV, OŠ/1, OŠ/2, OŠ/3, SŠ)
Vzgojno izobraževalnim institucijam ponujamo strokovno svetovanje pri izbiri kino programa. Po predhodnem dogovoru pripravimo projekcijo z dodatnimi vsebinami (uvod pred projekcijo, pogovor po projekciji, pogovor z ustvarjalci …)

ostale dejavnosti

  • Redni filmski program art in komercialniih filmov
  • Premiere slovenskih filmov s pogovorom z filmskimi ustvarjalci
  • Filmsko gledališče (predstava umetniškega filma vsak ponedeljek)
  • Otroške matineje
  • Cikli kakovostnih filmov za otroke in mladostnike: Zimski počitniški kino, Jesenski počitniški kino, Pikin kino (pred in med Pikinim festivalom), Novoletne iskrice (pregleden izbor najboljših filmov leta za mladostnike)
  • Cikli kakovostnih filmov za odrasle: Novembrski dokumentarci (izbor domačih in tujih dokumentarnih filmov), Decembrska romantika v kinu (pregleden izbor najboljših art in komercialnih filmov leta), Serija tematskih filmskih projekcij skozi vse leto (ob dnevu Evrope, dnevu Zemlje, Oskarjevci …)
  • Zvezde pod zvezdami (projekcije kakovostnih filmov na prostem)
  • Filmski abonma za otroke in odrasle
  • Zakulisne zgodbe (ogled prostorov Kina Velenje s Kinozavrom ob dnevu odprtih vrat Festivala Velenje)
  • Skupne akcije AKMS in partnerjev skozi vse leto (Noč kratkih filmov, Evropski art kino dan, nagrajenec AKMS na FSF, Slovenski teden filma, skupni štarti izbranih naslovov …)

Za več informacij in aktualne dogodke obiščite uradno spletno stran Kina Velenje in Festivala Velenje ali kontaktirajte Kino Velenje.