Kino Sora Škofja Loka

FOŠ Filmska projekcija, Šolska projekcija (s pogovorom) Gorenjska regija

o ustanovi
Kino Sora že od leta 1960 deluje v samem središču starega mestnega jedra Škofje Loke. Dvorana je bila že večkrat prenovljena in trenutno lahko sprejme 338 gledalcev. Zadnja prenova je bila izvedena leta 2014, ko je bila zamenjana tudi celotna tehnična oprema, ki nam omogoča predvajanje  najnovejših filmov, tudi v 3D tehniki.

dejavnosti

redni program (OŠ/3, SŠ, študenti, odrasli)
Na rednih projekcijah je poudarek na kakovostnih filmih, ki so prejemniki  prestižnih nagrad in navdušujejo  gledalce in kritike.  Program popestrimo tudi s pogovorom filmskih ustvarjalcev.

filmsko gladališče (SŠ, študenti, odrasli)
Nadaljujemo dolgoletno tradicijo Filmskega gledališča, tako, da vsako leto pripravimo spomladanski in jesenski ciklus, v katerem prikažemo devet filmskih mojstrovin.

kino Sova (VV, OŠ/1, OŠ/2)
Za najmlajše filmske navdušence izvajamo program KINO SOVA. Gre za brezplačne vsebine (pogovori, ustvarjalne delavnice), ki spremljajo filme na našem rednem sporedu, namenjene otrokom od 4. leta dalje.  Program smo oblikovali predvsem zato, ker želimo že otrokom ponuditi kakovostne vsebine, vezane na film.

šolske projekcije (VV, OŠ/1,OŠ/2,OŠ/3, SŠ)
Sodelujemo z vrtci, osnovnimi in srednjimi šolami. V sklopu šolskih projekciji nudimo tudi filmsko-vzgojni program (pogovor, delavnice).

festival ruskega filma (SŠ, študenti, odrasli)
V sodelovanju z Gimnazijo Škofja Loka že šest let pripravljamo Festival ruskega filma, ki je zanimiv predvsem za dijake, ki se učijo ruski jezik.

okusi Indije (SŠ, študenti, odrasli)
Od leta 2017 dalje pa je novost Festival "Okusi Indije", ki je bil nadgrajen tudi z glasbo, plesom in likovno razstavo.

kino nad mestom (OŠ/3, SŠ, študenti, odrasli)
V poletnem času pa so projekcije na eni izmed najlepših razglednih točk nad Škofjo Loko- terasa mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Tavčarja.