Kinogledališče Tolmin (Zavod KŠM Tolmin)

FOŠ Filmska projekcija, Šolska projekcija (s pogovorom) Goriška regija

Kinogledališče Tolmin je osrednja kulturna dvorana v mestu in deluje pod okriljem Zavoda za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin. Prirejamo različne kulturne prireditve in je tudi edini kino v Posočju. Dvorana je digitizirana od leta 2015, sprejme pa do 300 gledalcev. V Kinogledališču Tolmin je še večji galerijski prostor, kjer se redno odvijajo razstave in drugi dogodki, v spodnjih prostorih pa deluje kavarna Art & Deco Caffe Grajski vrt.

Kontaktna oseba: Špela Mrak
e-mail: kultura.spela@ksm.si
telefon: 041/313-887

Dejavnosti

Šolski ogledi (VV, OŠ/1, OŠ/2, OŠ/3, SŠ)
Šole in druge vzgojne ustanove ob začetku leta vabimo na filmske projekcije, za katere se posebej dogovorimo. Nekatere šole želijo zgolj ogled, druge pa obvezno tudi motivacijski uvod, ki traja med 10 do 25 min in ga izvajamo sami. Posamezne šole se odločijo za voden pogovor po filmu, kar pripravimo v sodelovanju z učitelji oz. mentorji. Redne obiske izvajamo v tednu otroka, v slovenskem tednu filma ter po dogovoru skozi celo šolsko leto.

Filmski abonma Moja šola, moj film (OŠ/3)
Šolam ponujamo filmski abonma za zaključene skupine, krožke ali izbirne predmete. Abonma vsebuje 5 filmov, 4 so posebej izbrani za določeno starostno skupino, enega izberejo udeleženci sami in tega jim podarimo. Mentorji občasno izvajajo pripravo in pogovore v šoli, občasno pa v dvorani pred ali po ogledu.

Mala hiša - filmsko popoldne (OŠ/1, OŠ/2)
V sklopu delovanja Centra Mala hiša, ki je javni prostor, namenjen kakovostnemu, kreativnemu in zabavnemu preživljanju prostega časa osnovnošolskih otrok v občini Tolmin, 6-krat letno izvajamo filmski vzgojni program, ki je namenjen udeležencem Male hiše ter za izven. Po ogledu filma je običajno izvedena ustvarjalna delavnica ali tematski pogovor.