ABC igranega filma: A

FOŠ

Na predavanjih se bomo seznanili z značilnostmi kakovostnega igranega filma in njegovo dostopnostjo (Petra Slatinšek, vodja programa Kinobalon), hkrati pa bomo skozi interaktivno predstavitev izvajanja filmske vzgoje s kratkimi filmi in odlomki spregovorili o filmu v razredu (Petra Gajžler, Marina Katalenić, FOŠ). Usposabljanje bomo zaključili s projekcijo kratkih igranih filmov, ki so na voljo za ogled v kinu ali učilnici.

program in termini

Petra Slatinšek: Ključne lastnosti kakovostnega igranega filma za otroke 
Primerjali bomo dva filma, ki sta bila narejena v istem času, v isti državi, s sorodno izhodiščno tematiko in osrednjim junakom. Skozi primerjavo bomo izpostavili ključne lastnosti kakovostnega igranega filma. Dotaknili se bomo tudi pomena sodobnega evropskega igranega filma za otroke, pomena otroške perspektive v filmu in razumevanja otroštva kot takšnega.

povezava do gradiva

Marina Katalenić, Petra Gajžler: Kratki film na malem platnu 
Kratki film je ob celovečercu velikokrat spregledana filmska oblika. Predavanje se posveča možnostim dela s kratkim filmom v razredu. V ta namen je Filmska osnovna šola izbrala igrane in animirane kratke filme, ki so na voljo za predvajanje v razredu za filmsko-vzgojne namene. Ob enem izmed teh bo v sklopu predavanja potekal tudi pogovor.

povezava do gradiva

termini in lokacije 
24. 9. 2019, 16:00–19:30 (Domžale)
13. 11. 2019, 16:00–19:30 (Celje)
10. 12. 2019, 16:00–19:30 (Izola)
23. 1. 2020, 16:00–19:30 (Krško)

---
ABC igranega filma pripravljamo v sodelovanju s Petro Slatinšek (Kinodvor), umetnico na področju filma in videa Ano Čigon, Društvom za razvoj mehkega pristanka Krško, s Filmskim društvom Film Factory ter posameznimi filmsko-vzgojnimi strokovnjaki.