Slovenski teden filma 2020

FOŠ in RF

Med 8. in 13. novembrom prihaja druga edicija Slovenskega tedna filma, ki bo zaradi aktualnih razmer potekala preko spleta.   

Slovenski filmski center bo v času Slovenskega tedna filma omogočil ogled izbranih slovenskih mladinskih filmov nekoč in danes.

V letošnjem naboru so naslednji filmi:

 Za filme Grajski biki, Sreča na vrvici in Vesna je cena za spletni ogled filma 1 EUR na učenca, za filme Gremo mi po svoje, Pojdi z mano in Razredni sovražnik pa je cena za spletni ogled filma 2 EUR na učenca. Na voljo bodo tudi pedagoška gradiva za pogovore in možnosti preučevanja filmov pri filmski vzgoji in izobraževanju.

Zaradi lažje organizacije zaprtih spletnih šolskih projekcij Slovenski filmski center prosi, da na elektronski naslov pr@sfc.si za izbrane filme pošljete natančen datum, uro, število učencev in kontakt odgovorne osebe do najpozneje ponedeljka, 9. 11. 2020. Po prejemu vaše potrditve, vam bodo poslali ustrezna navodila ter vse potrebno za nemoten spletni ogled izbranih filmov.

Slovenski teden filma nastaja s podporo Ministrstva za kulturo, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in Zavoda republike Slovenije za šolstvo.