Spletna mednarodna konferenca za filmsko-vzgojne delavce in učitelje

FOŠ in RF

Med 22. oktobrom in 5. novembrom se bo na spletu odvila mednarodna konferenca z naslovom Premisliti prihodnost filmske vzgoje s ciljem skupnega razmisleka o filmski vzgoji po Evropi. 

Konferenca bo potekala v obliki niza štirih seminarjev v angleškem jeziku v okviru mednarodnega festivala za mlade Piccolo Grande Cinema, ki ga pripravlja Kinoteka v Milanu. Zaključna konferenca je del evropskega projekta Filmski kot (The Film Corner).

Konferenca bo potekala v angleščini na spletni platformi Discord, kjer bo na več seminarjih gostovalo več kot 20 govornikov iz 13 držav. Gre za predstavnike nadnacionalnih teles, kot so direktorji filmskih evropskih filmskih agencij in nekaterih najpomembnejših mednarodnih organizacij na področju filmske vzgoje, vključno z Danskim filmskim inštitutom (Danska), Vision Kino (Nemčija), Britanskim filmskim inštitutom (Velika Britanija), Institut Français (Francija). Pridružila se bo tudi Maria Silvia Gatta, predstavnica Evropske komisije, ki bo govorila o prihodnosti filmske vzgoje v evropskem okviru.

Več informacij in program najdete na povezavi.