S FOŠ v kino!

FOŠ docx

Filmski abonma S FOŠ v kino! je namenjen spoznavanju kakovostne filmske produkcije za otroke in mlade. Sestavljata ga brezplačen ogled priporočenih filmov v kinematografih AKMS in individualna refleksija ob delovnem gradivu.

V času epidemije si lahko priporočene filme ogledate tudi na spletu ali televiziji. 

Vse informacije o abonmaju najdete v nadaljevanju. Za vsa vprašanja nam pišite na filmska-os@artkinomreza.si. 

Delovno gradivo

Priročnik S FOŠ v kino!

Kako se prijavite?
Prijavite se prek spletne prijavnice na povezavi.

Kateri filmi so priporočeni in koliko jih je v abonmaju?
Priporočeni filmi so filmi, ki se nahajajo v Šolskem katalogu Kinodvora za šolsko leto 2019/2020 in so namenjeni osnovnošolskim učencem. Na voljo za ogled so tudi filmi iz prejšnjih let, ki jih najdete v spletnem šolskem katalogu Kinodvora. Po lastnem izboru si lahko ogledate 1 poljuben film, ki se vam zdi primeren za šolsko projekcijo. V enem šolskem letu si lahko ogledate 5 filmov.

Kje in kdaj si lahko ogledate priporočene filme?
Filme si lahko ogledate v terminih rednega sporeda izbranih kinematografov Art kino mreže Slovenije. Program kinematografov se lahko razlikuje, zato za spored obiščite spletno stran izbranega kinematografa ali se obrnite na kontaktno osebo za film. Dejavnost poteka od septembra 2019 do maja 2020.

Kaj je potrebno storiti ob prihodu v kino?
Za prevzem brezplačne vstopnice na blagajni pokažete izkaznico S FOŠ v kino!, ki smo vam jo poslali v ob prijavi  v priponki, ter se vpišite v pripravljeno listo prisotnosti .

Kje se nahaja delovno gradivo in do kdaj ga je potrebno izpolniti?
Delovno gradivo vam pošljemo ob prijavi, najdete ga pa tudi na povezavi. Izpolnjeno gradivo pošljite na naslov filmska-os@artkinomreza.si do 10. dne v naslednjem mesecu od ogleda filma. V dveh tednih boste prejeli povratno informacijo filmsko-vzgojne delavke.

Potrdila o udeležbi
Vsakokratna udeležba na dejavnosti S FOŠ v kino! je časovno ovrednotena z 2,5 ur. Filmska osnovna šola ob koncu šolskega leta izdaja potrdila o udeležbi.

Odgovori na pogosta vprašanja
Vključeni v projekt niso zavezani k "minimalnemu" številu ogledanih filmov.
Brez oddanega delovnega gradiva Filmska osnovna šola ne prizna udeležbo na dejavnosti.
Če si ogledate film v lastni režiji (na šolski projekciji, posebnem dogodku ipd.) se vam udeležba na dejavnost prizna ob oddaji delovnega gradiva.

Za vse dodatne informacije se obrnite na nas na filmska-os@artkinomreza.si .