Pesem morja (Song of the Sea) 7+

FOŠ Špela Frlic, Javni zavod Kinodvor, 2015 0 komentarjev

Ganljiva animirana pripoved, v kateri se na ozadju čudovito izrisane irske pokrajine mojstrsko prepletajo zgodbe iz irske in škotske mitologije z zgodbo sodobne družine, ki se sooča z izgubo mame.

Osnovni podatki o filmu

Režija: Tomm Moore Država: Irska, Francija, Danska, Belgija, Luksemburg Leto: 2014 Distributer: Karantanija cinemas Jezik: angleščina

Štiriletni deček Ben živi v svetilniku na samotnem irskem otoku z očetom, nosečo mamo in psom Cujem. Neke noči mama skrivnostno izgine, za njo pa ostane mala dojenčica Saoirse. Na Saoirsin šesti rojstni jo babica, ki je na obisku, najde na obali premraženo in odeto v svetlečo belo tjulnjo kožo. Oče skrinjo s kožo jezno zaluča v morje, babica pa oba otroka na silo odpelje “na varno” v mesto. Ben spozna, da je njegova sestra zadnji selki, pol človek, pol tjulenj, in je edina, ki lahko pomaga v skale začaranim vilincem. A za to potrebuje svojo tjulnjo kožo. Da bi pomagal sestri, se Ben poda na razburljivo potovanje v svet mitoloških bitij, o katerih mu je pripovedovala mama. To pa od njega zahteva veliko mero poguma, saj se mora soočiti s strašno sovjo čarovnico Macho in z resnico o materinem izginotju.