KOYAA in nagajivi predmeti 2

FOŠ

Nove nenavadne dogodivščine visoko nad oblaki!

V Kinobalon od 12. oktobra 2019 prihaja serija novih sedmih animiranih filmov o Koyii, ki jo spremlja še dokumentarni film o nastajanju serije Koyaa. 

zgodba
Koyaa živi na oddaljeni gorski polici visoko nad oblaki, kjer si dom deli z gospodom Krokarjem. Človek bi mislil, da je v tako odmaknjenih krajih vse mirno in spokojno, a dnevi tam so v resnici polni akcije in neobičajnih prigod. Okoli Koyee namreč oživijo sicer običajni predmeti, toda povzročajo mu kup preglavic. Medtem ko Koyaa skuša zadeve umiriti, Krokar mirno sestavlja, brusi in lepi ptičje hišice. Koyaa Krokarja komajda opazi, saj mora v akciji močno napeti možgane in hitro najti primerno rešitev za nastalo težavo. To pa seveda ni kar tako … A tudi Koyaa ni od muh!

Novi predmeti, ki Koyii povzročajo preglavice, so divji ležalnik, izmuzljivi papir, poskočna radirka, spolzko milo, živahna kanta, presneta odeja in vesele vilice.

o avtorju
Kolja Saksida je magistriral na umetniški univerzi ECAL v Švici. Na filmskem področju ustvarja kot režiser, producent in pedagog. Je eden vidnejših avtorjev animiranih filmov v Sloveniji. Njegovi animirani filmi so gostovali na številnih filmskih festivalih po vsem svetu, kot rezidenčnega umetnika pa so ga gostile različne mednarodne kulturne organizacije. S prenašanjem znanja in izkušenj ozavešča vse starostne skupine o neomejenih izraznih zmožnostih tehnik stop animacije, ki so odličen način podajanja zgodb. Kolja je docent na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici.

Več informacij o tem, kdaj si nove filme lahko ogledate, je na voljo na spletni strani Kinodvora, več o Koyii pa izveste na njegovi uradni spletni strani.