Ostrenje pogleda na balKam-u! 2020

RF

Po dveh teoretsko-praktičnih delavnicah pod mentorstvom direktorjev fotografije Saša Štiha in Darka Heriča filmsko-vzgojni program Društva za širjenje filmske kulture KINO! Ostrenje pogleda nadaljuje s spoznavanjem filmske fotografije.

Z veseljem so se odzvali povabilu Združenja filmskih snemalcev Slovenije k sodelovanju na Festivalu balKam, ki med 23. in 27. januarjem predstavlja program najzanimivejših in najuspešnejših filmov z vidika snemanja in filmske fotografije s področja bivše Jugoslavije. Na 5-dnevni delavnici se bodo udeleženci ob projekcijah, festivalskih predavanjih, pogovorih s strokovnjaki s področja filmske fotografije ter poglobljeni razpravi seznanjali z elementi in postopki filmske fotografije. Posebno pozornost bodo posvečali kompoziciji, barvi, svetlobi, perspektivi, uporabi različnih objektivov, hkrati pa pretresali ideje, ki jih bodo poskusili zapisati.

Nastali zapisi bodo objavljeni na spletnem portalu Ostrenje pogleda, izbor pa tudi v reviji KINO!.

Prijava na: ostrenje.pogleda@gmail.com
Rok prijave: 20. 1. 2020

Udeležba 5-dnevne delavnice: 15 EUR

Izvaja: Društvo za širjenje filmske kulture KINO!, mentorica: dr. Maja Krajnc, filmska teoretičarka in odg. ur. revije KINO!, asistent: Robert Kuret, filmski publicist.