Naježimo dlako, ostrimo pogled! 2020

RF

S čim žanrske klasike in žanrski odpadniki dosežejo svoj kultni učinek? Kako napadajo naše čute in zakaj nam zlezejo pod kožo? Kako pri tem uporabljajo in kršijo žanrske zakonitosti? In katere to sploh so? Vsa ta vprašanja bodo naslavljali udeleženci na šestdnevni filmskokritiški delavnici Naježimo dlako, ostrimo pogled!, ki jo na Festivalu žanrskega filma Kurja polt med 14.–19. aprila organizira Društvo za širjenje filmske kulture KINO!.


Po ogledu izbranih žanrskih poslastic bodo v kavarni Slovenske kinoteke in Kinodvora skozi poglobljeno debato premišljevali videno in ob pomoči mentorjev artikulirali svoje poglede v kratkih esejih. Ti bodo objavljeni na spletni strani festivala in na spletnem portalu Ostrenje pogleda, izbor najboljših pa tudi v reviji KINO!


Na voljo je le 10 prostih mest, udeležba pa znaša 15 EUR. Udeleženci delavnice prejmejo festivalsko akreditacijo, s katero imajo prost vstop na vse filme. Delavnico vodi dr. Maja Krajnc, filmska teoretičarka in odg. urednica revije KINO! ter izvajalka Kino-katedre za srednješolce v Slovenski kinoteki. Asistira Robert Kuret, filmski publicist.


Prijave zbiramo od 1. 3. do 1. 4. (oziroma do zapolnitve mest) na: ostrenje.pogleda@gmail.com.

Za vprašanja smo dosegljivi na številki 040 302 808 (Zala Ž.).