4 dec 2019

FOŠ na Kulturnem bazarju v Novi Gorici

FOŠ Predstavitev dobrih praks 16:15—17:00 Goriška knjižnica Franceta Bevka, Trg Edvarda Kardelja 4, 5000 Nova Gorica

4. decembra 2019 bo v Novi Gorici potekal drugi Kulturni bazar v regiji. Po različnih lokacijah v mestu se bo skozi dan odvijal pester program. Oglejte si celoten program in se prijaviteRok za prijavo je 20. november. Udeležba je brezplačna. Več informacij najdete na uradni spletni strani Kulturnega bazarja.

16:15-17:00, Goriška knjižnica Franceta Bevka
Dobre prakse vključevanja filmskovzgojnih dejavnosti v osnovni šoli 
Predavateljice: Mirjam Kalin (OŠ Dobravlje), Blanka Gombač (OŠ Ivana Cankarja Trbovlje) in Brigita Klajnšek (OŠ Toneta Čufarja Maribor)
Projekt Filmska osnovna šola je s svojim programom strokovnega usposabljanja v šolskih letih 2017/18 in 2018/19 opolnomočil večje število strokovnih delavcev osnovnih šol za samostojno izvajanje filmskovzgojnih aktivnosti ali za izvajanje filmskovzgojnih aktivnosti z izbranimi ustvarjalci, velikokrat pa gre tudi za sodelovanje z lokalnim art kinematografom. V zadnjem šolskem letu smo v sklopu projekta zaznali prenekatero dobro prakso na osnovnih šolah v okoljih zunaj mestnih središč. Strokovne delavke z različnih osnovnih šol, ki obiskujejo strokovna usposabljanja Filmske osnovne šole, bodo predstavile, kako se filmskovzgojne aktivnosti lotevajo pri njih, kje dobijo potrebne informacije, katera gradiva so jim pri tem v pomoč in kako so dejavnost izvedli na šoli ali v kinu.