V kina prihajata dva nova filma

FOŠ

V mesecu septembru si lahko v art kinematografih po Sloveniji ogledate dva nova filma za otroke in mlade.

MOJ DEDI JE PADEL Z MARSA

Moj dedi je padel z Marsa je neobičajna avantura deklice in robota, v kateri morata rešiti dekličino vesoljsko družino. Film se je uvrstil med priporočene filme v letošnjem Kinodvorovem šolskem katalogu. Ponuja odlična izhodišča za pogovor o družini, prijateljstvu, medvrstniškem nasilju in žanrskem filmu. Ob njem je izšlo tudi pedagoško gradivo, ki je prevedeno v slovenščino, ter video gradivo o nastajanju filma.

V sklopu Filmske osnovne šole, si lahko film brezplačno ogledate kot abonent dejavnosti S FOŠ v kino! Lahko se udeležite tudi strokovnega srečanja ob filmu, 6. novembra v Novi Gorici.

100 kilogramov do zvezd

100 kilogramov do zvezd, film v katerem spremljamo skupino najstnikov na poti med sanjami in težnostjo realnosti, odpira teme sklepanja prijateljstev, upora, duševnega zdravja in poklicev v znanosti. Ravno tako je izpostavljen v Kinodvorovem šolskem katalogu. V pripravi je tudi pedagoško gradivo.

Filmska osnovna šola organizira v tednu otroka strokovno srečanje ob filmu z dr. Anico Mikuš Kos in dr. Robijem Krofličem v trboveljskem kinu. Film si lahko ogledate tudi z izkaznico S FOŠ v kino! ali v sklopu Ogleda filma za pedagoške kolektive.