Usposabljanje za pedagoge: Od filmske teorije do prakse

FOŠ in RF pdf

Pionirski dom v sodelovanju z Zavodom VIZO vabi na usposabljanje za pedagoge iz OŠ in SŠ, ki izvajajo predmeta Filmska vzgoja in Film ter druge filmsko-vzgojne mentorje.

Seminar, ki nosi naslov "Od filmske teorije do prakse z učenci in dijaki" je namenjen pedagoškim delavcem v šolah, ki bi se želeli spoznati z osnovnimi filmskimi koncepti in jih nadgraditi v praktične smeri za pouk in mentorstvo pri nastajanju filma. Seminar je tudi odlična in vredna priložnost, da delite svoje izkušnje z dosedanjim delom izvajanja svojih predmetov Filmska vzgoja in Film.

Na usposabljanju boste lahko v obliki predavanj, predstavitev, diskusij in analize prakse spoznali filmska izrazna sredstva,  dobre prakse, ki jih je mogoče enostavno uporabiti tudi pri poučevanju v učilnicah, rabo snemalne opreme ter na izbranih filmskih izdelkih, ki so jih naredili otroci in dijaki iz Slovenije in tujine, opazovali in spremljali tehnične načine, kako so kaj ustvarili.

Usposabljanje bo potekalo v soboto, 18. januarja 2020, v Pionirskem domu na naslovu Komenskega 9, 1000 Ljubljana. Seminar bo trajal 10 šolskih ur z odmori. 

Udeležba na seminarju je brezplačna. Prijave so obvezne do 13. januarja 2020 na elektronski naslov vesna@pionirski-dom.si.

Več o seminarju si preberite v vabilu.