Usposabljanja za učitelje na Filmskem rajanju

FOŠ in RF

V času Slovenskega tedna filma, od 11. do 17. novembra 2019, bo v Kopru pestro. Kino Otok znova organizira Filmsko rajanje, dneve filma za otroke, družine in mlade. V nadaljevanju izpostavljamo usposabljanja za strokovne delavce. Cel program je dostopen na uradni spletni strani. Vsi dogodki so brezplačni.

sreda, 13. november, 15:00–18:00, Film v gibanju: Delavnica za strokovne delavce VIZ, Palača Gravisi
Delavnica bo prek preprostih vizualnih vaj delavcem v VIZ ponudila priložnost, da se nad filmsko umetnostjo  – na novo ali znova – navdušijo sami in tako pridobijo izkušnjo, ki jo bodo lahko uporabili pri svojih učnih urah. Tokratna tema bodo Obrazi. Izvajamo jo po metodologiji evropskega projekta Film v gibanju, s podporo podprograma EU Ustvarjalna Evropa – MEDIA, ki spodbuja k širšemu opazovanju narave, prostorov ali ljudi okoli sebe, ter tako k senzibilizaciji izkustva skozi film. Primerna je za učitelje vseh učnih predmetov.

Trajanje delavnice: 140 min.
Prijave na henrike.vondewitz@isolacinema.org.


č
etrtek, 14. november, 15:00–16:30, Filmski kot: Seminar za strokovne delavce VIZ, Palača Gravisi
Na seminarju bomo predstavili možnosti praktične uporabe filmskega jezika kot učnega orodja v šolskih učnih načrtih ali samostojno. Učiteljem v osnovnih in srednjih šolah bo v kratkem na voljo prva takšna učna spletna stran v slovenščini www.thefilmcorner.eu, ki jo vzpostavljamo z italijansko Kinoteko iz Milana in drugimi evropskimi partnerji v sklopu mednarodnega projekta Filmski kot (The Film Corner), s podporo podprograma EU Ustvarjalna Evropa – MEDIA. Filmsko-vzgojna spletna stran podaja interaktivne vaje filmskega jezika, ki jih učitelji lahko uporabljajo skupaj z učenci/dijaki ali jim jih podajo kot pripomoček za učenje filmskega ustvarjanja doma. Seminar je primeren za učitelje vseh učnih predmetov, za boljšo izkušnjo priporočamo, da s seboj prinesete svoje prenosnike.

Trajanje seminarja: 90 min.
Prijave na henrike.vondewitz@isolacinema.org.