Učenje na daljavo s filmsko bazo Šole filma

FOŠ in RF

Ker se zavedamo izzivov, ki jih zaradi trenutnih razmer v času pandemije prinaša pouk na daljavo, želimo tudi mi na svoj način prispevati k lajšanju trenutnega poteka izobraževalnega procesa. V ta namen omogočamo prost dostop do naše filmske baze!

V času trajanja pandemije in posledičnega zaprtja šol učencem in njihovim staršem ter dijakom šol, vključenih v projekta Filmska osnovna šola in Razumevanje filma, ter vsem VIZ, vključenim v projekt SKUM, omogočamo prost dostop do filmske baze

Naša filmska baza ponuja raznolik izbor filmov; kratke, celovečerne in dokumentarne filme, ki so izbrani posebej za uporabo v učnem procesu. Verjamemo, da bodo v dani situaciji obogatili pouk na daljavo in vam ter vašim učencem in dijakom olajšali učni proces.

Navodila za registracijo
Za uporabo filmske baze se je potrebno registrirati. Registrirati se mora vsak posamezen uporabnik baze (registracijo lahko namesto učencev opravijo njihovi starši). Ob registraciji pri "Registrirati se želim kot" izberete FOŠ, če prihajate iz osnovne šole ali vrtca, in RF, če prihajate iz srednje šole. V nadaljnih korakih morate obvezno navesti svoje ime, priimek in naziv ustanove (šole ali vrtca), iz katere prihajate. Dostop bomo omogočili vsem učencem, njihovim staršem in dijakom, ki prihajajo iz šol, vključenih v naša projekta in VIZ, vključenih v projekt SKUM, zato je ta podatek ključnega pomena. Registracija zahteva še vnos e-poštnega naslova in določitev gesla, ki ga boste uporabljali ob prijavi. Na naveden e-poštni naslov boste prejeli sporočilo za potrditev registracije (ta vam še ne omogoči dostopa do baze, gre zgolj za potrditev uporabniškega računa). Vašo registracijo bomo pregledali v roku 24 ur in vam poslali potrditveno e-poštno sporočilo, po prejemu katerega vam bo omogočen dostop do filmske baze.

Za vsa vprašanja nam pišite na naslov info@solafilma.si.