Tretja izdaja spletnega Kina Istra

FOŠ in RF

Tretja izdaja spletnega Kina Istra od petka, 19. marca, do nedelje, 28. marca, prinaša paket petih filmov za vse generacije, s fokusom na zgodbah izjemnih ljudi z obeh strani Istre.

Med njimi najdete dokumentarec o bendu Buldožerji in zgodovinsko dramo Piran – Pirano, ter monumentalen portret gospe z neverjetno življenjsko zgodbo, Ena ženska, eno stoletje, legendarnega režiserja Želimirja Žilnika, ki bo na voljo brezplačno! Čez lužo boste lahko skočili z vrhunskim argentinskim trilerjem Klan, posnetim po šokantnih resničnih dogodkih. Družine pa se lahko v pomlad podajo z ''road tripom'' odštekane mladinske komedije Los bando.

Los bando, 9+ (Christian Lo, Norveška, Švedska, 2018)

Komedija za vso družino o odštekanem potovanju klape neprilagojenih, ki se odpravijo na »road trip«, da bi uresničili svoje sanje. Najboljša prijatelja, Grim in Aksel, sta nadobudna rokerja z bendom Los bando Immortale, toda glas Axla, pevca, je grozen! Ko ju sprejmejo na norveško rokovsko tekmovanje, se na njuno avdicijo za okrepitev pojavi devetletna čelistka Thilda. Nominiranec za EFA Evropsko nagrado mladega filmskega občinstva 2019.

Filmi bodo dostopni med petkom, 19. 3. (od 00:00), in nedeljo, 28. 3. (do 23:59), preko VOD platforme Cinesquare na spletni povezavi http://bit.do/kinoistra, ogled filmov bo možen v Sloveniji in na Hrvaškem. Filmi imajo na voljo izbiro med slovenskimi in hrvaškimi podnapisi.

Film Ena ženska, eno stoletje je za prvih 200 ogledov brezplačen. Ostali filmi: cena ogleda je 2 EUR za posamični film oziroma 5 EUR za celoten paket filmov. Po nakupu imate možnost ogleda filma vse do 28. 3.. V primeru nakupa paketa na zadnji dan, 28. 3., imate možnost ogleda filmov še 72 ur po izteku tega dneva. Po začetku ogleda imate na voljo 24 ur za ogled celotnega filma. Tukaj najdete vodnik za nakup vstopnic ter pogosta vprašanja.