19 nov 2018

Strokovno srečanje ob filmu Delavnica v Kinodvoru

FOŠ in RF Strokovno srečanje ob izbranih filmih 13:30—16:30 Javni zavod Kinodvor, Kolodvorska 13, 1000 Ljubljana

O pedagoškem pomenu pripovedovanja domišljijskih zgodb

Ogledali si bomo film Delavnica (Laurent Cantet, Francija, 2017, 113 min), sledil bo pogovor s strokovnimi delavci, ki ga bosta vodila red. prof. dr. Robi Kroflič z Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete UL in dr. Andrej Blatnik, pisatelj, urednik in predavatelj z Oddelka za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo Filozofske fakultete UL z bogatimi izkušnjami na področju spodbujanja kreativne ustvarjalnosti.

Teme pogovora: ustvarjalnost, kreativno pisanje v pedagoškem procesu, vloga mentorja in skupinska dinamika, kontroverzne vsebine in radikalizacija ter umetnost, pomen zgodbe pri oblikovanju identitete mladih

Program je brezplačen za strokovne delavce srednjih in osnovnih šol ter vrtcev v MOL. Cena vstopnice za druge udeležence je 2,7 €. Prijave na solski@kinodvor.org.

Izobraževanje poteka v sklopu programa Kinobalon – MOL generacije v sodelovanju in s podporo Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje ter Oddelka za kulturo MOL.
Ob izbranem filmu dvakrat letno ustvarjamo dialog med priznanimi strokovnjaki in strokovnimi delavci o aktualnih temah vzgoje in izobraževanja.