Spletno spoznavanje filmske umetnosti

FOŠ in RF

Zavod Otok vabi učitelje, k vključitvi učencev in dijakov v spletne vaje filmskega jezika ter zgodovine skozi film.

Vsem učiteljem, ki iščejo načine, kako učencem in dijakom v tem času ponuditi izzivalna, a hkrati kratkočasna interaktivna orodja za učenje, so v zavodu Otok omogočili, da se pridružijo spletnemu spoznavanju filmske umetnosti. Z evropskimi partnerji namreč vzpostavljajo novo spletno stran za vaje filmskega jezika www.thefilmcorner.eu, prvo tovrstno stran v slovenščini, ki nastaja v okviru mednarodnega projekta Filmski kot, podprtega s strani podprograma EU Ustvarjalna Evropa – MEDIA.

Spletna stran, kjer vsak posameznik samostojno rešuje ustvarjalne vaje na svojem računalniku, je na voljo vsem učiteljem ter učencem/dijakom med 11. in 18. letom starosti, da jo preizkusijo že takoj. Stran je zelo enostavna za uporabo, vaje na njej pa spodbujajo ustvarjalnost, krepijo vizualne veščine in znanje za ustvarjanje filmov, predvsem pa ob izzivu dela od doma spodbujajo samostojno aktivacijo otrok.

Na spletni strani se nahajata dve že delujoči sekciji:
-Filmski studio (vaje za kompozicijo kadra, vzbujanje čustev s podobami, montažo in zvok,…)
-Ustvarjalni studio (vaje za sestavljanje video sekvence, zvočne slike, ustvarjanje likov in pripovedovanje zgodb,…).

Tretja, čisto sveža sekcija, ki je sredi dokončanja in pravkar predčasno odprta za uporabo, pa je najbolj priročna za učni načrt predmeta Zgodovina

Če želite sodelovati, pišite na e-poštni naslov ana.cerar@isolacinema.org in uredili vam bodo uporabniški račun ter vam pomagali pri uporabi. Prejeli boste tudi priročnik za lažji prvi dostop.

Več informacij najdete na tej povezavi.