Os akcije: delavnice filmskega ustvarjanja

RF

DZMP Luksuz produkcija vabi mlade (15–29 let), da se pridružijo tedenskim spletnim srečanjem filmskih navdušencev in navdušenk!

Udeleženci se bodo na srečanjih pogovarjali o teoretičnih in praktičnih vidikih filmske produkcije in si  pobližje ogledali primere iz zgodovine filma. Znanje iz teorije pa bodo uporabili in preizkusili pri svojih lastnih filmskih poizkusih. 

DZMP želi, da bi ta srečanja postala ustvarjalno središče, kjer lahko udeleženci srečajo druge ljubitelje filma iz cele Slovenije, razpravljajo o filmih in se učijo iz zgodovine filma ter pridobijo praktično znanje o filmski produkciji.

Teme, ki jih bodo obravnavali v okviru delavnic so: dokumentarni film, TV reportaža, eksperimentalni film, glasbeni in promocijski video; vpliv in moč podobe; intervju za različne vrste video produkcije, snemanje in oblikovanje zvoka; barvna, zvočna in grafična podoba filma, montaža...

Za udeležbo v delavnicah udeleženec potrebuje računalnik z Google Chrome oz. Opera brskalnikom, kamero ali drugo napravo za snemanje video ter zvoka

Delavnico bo vodila mentorica DZMP (Društvo zaveznikov mehkega pristanka) Luksuz produkcije Aliaksandra (Sasha) Ihnatovich. Aliaksandra je v Litvi študirala vizualno kulturo in sociologijo, kjer je nekaj časa tudi predavala o zgodovini filma in dokumentarnem filmu, je avtorica več kratkih filmov, ki so bili prikazani in nagrajeni na domačih in mednarodnih filmskih festivalih. 

Srečanja bodo potekala tedensko preko platforme Jitsi Meet. 
Prvo srečanje bo 28. 5 .2020 ob 16:00. Povezavo do srečanja boste dobili po prijavi.

Informacije in prijave: luksuz.database@gmail.com. Prijava naj vsebuje: ime, priimek, starost, kraj bivanja in par besed o tem, zakaj bi se pridružil_a delavnici.