Od teorije do prakse animiranega filma

FOŠ in RF

ZVVIKS pripravlja dvodnevno izobraževanje za samostojno ustvarjane stop animacije.

Dvodnevno izobraževanje bo namenjeno seznanjanju z osnovnimi principi in različnimi tehnikami stop animacije in pomeni pripravo za samostojno ustvarjanje ali prenašanje pridobljenih znanj na nove ustvarjalce in uporabnike. Izobraževalno predavanje in delavnica bosta prvenstveno namenjena pedagogom, mentorjem in ostalim izvajalcem formalnih in neformalnih izobraževanj, dobrodošli tudi ostali.

Izobraževanje bo potekalo pod vodstvom režiserjev in pedagogov na področju animiranega filma, Kolje Sakside in Timona Ledra.

Z delavnico nameravamo udeležence usposobiti za samostojno delo, jih opremiti z osnovnimi informacijami in znanji ter jih usmeriti na mesta, kjer lahko pridobijo nadaljnje informacije ter gradiva o animiranem filmu.

Na predavanju bo mentor predstavil osnove ustvarjanja animiranega filma, s poudarkom na postopkih in področjih, na katere moramo biti posebej pozorni, če se odločimo za samostojno delo. V praktičnem delu bodo udeleženci spoznali uporabo tehnične opreme za snemanje (spletna HD kamera) in preprostega računalniškega programa za zajem slike Hyde, ki ga udeleženci tudi prejmejo v uporabo.

Termin I.: 14.–15. februar 2019, Muzej sodobne umetnosti Metelkova – MSUM+, Ljubljana [VSA PROSTA MESTA SO ZASEDENA] 
Termin II.: 21.–22. februar 2019, Kosovelov dom Sežana
Termin III.: 28. februar–1. marec 2019, Vetrinjski dvor Maribor, v sodelovanju z Društvom za razvoj filmske kulture

 

Udeležba na izobraževalnem programu je brezplačna, obvezne so predhodne prijave na elektronski naslov info@zvviks.net

Več o izobraževanju.