Bekas (Bekas) 8+

FOŠ 97 min 2012 0 komentarjev

Prisrčna pripoved o kurdskih bratih in njuni vztrajnosti, upanju ter sanjah o vsemogočnem Supermanu. S humorjem začinjen film ceste, v goli, od sonca razbeljeni pokrajini, z oslom Michaelom Jacksonom na čelu.

zgodba
Čistilca čevljev, starejši Dana in mlajši Zana, sta brata bekasa (kurdsko bekas = brez staršev). Strehe v domačem kurdskem mestu v Iraku so njun dom. Na njih spita, se umivata v vedrih vode in kukata skozi strešno okno v lokalni kino, kjer igra novi film o Supermanu iz Amerike. Amerika je v njuni domišljiji veliko mesto z velikimi lučmi. Odpraviti se morata prav tja, da bi jima Superman pomagal do boljšega življenja. Dana je skrivaj zagledan v deklico Helliyo. Ko njena družina odide iz mesta, je čas tudi za njuno potovanje proti Ameriki. To nikakor ni enostavno, saj fanta nimata niti potnega lista niti spremstva odraslih. Imata pa osla po imenu Michael Jackson in veliko iznajdljivosti!

Ogled filma je omogočilo sodelovanje s projektom 'Film v gibanju / Moving Cinema', ki ga v letih 2018-2020 izvajajo vodja A Bao A Qu (Španija) in partnerji Centre for the Moving Image (VB), Kijufi (Nemčija), Meno Avilys (Litva) in zavod Otok (Slovenija) s podporo podprograma EU Ustvarjalna Evropa - MEDIA.

FILM NI VEČ DOSTOPEN ZA OGLED. 

Izvirni naslov: Bekas (8+) Režija: Karzan Kader Producent: Sandra Harms Distributer: Cinemania group Država: Švedska, Irak, Finska

Čas posnetka: 97 min Barva: barvni

Za izbran film še ni komentarjev.

Za ogled in sodelovanje je potrebna prijava.