Moja sestra suhica (Min lilla syster) 10+

FOŠ in RF Živa Jurančič, dr. Karin Sernec, dr. Metka Kuhar, mag. Darja Lavrenčič Vrabec in Ida Mlakar, Javni zavod Kinodvor, 2015 0 komentarjev

Ko odraščanje postane strašljivo, lahko vez med sestrama reši življenje. Zgodba o družini, ljubezni, sestrstvu in solidarnosti, povedana s toplino, globino in nežnim humorjem.

Osnovni podatki o filmu

Režija: Sanna Lenken Država: Švedska / Nemčija Leto: 2015 Distributer: Demiurg Jezik: švedščina

Dvanajstletna Stela je na pragu vznemirljivega obdobja pubertete. Zaljubljena je v štirikrat starejšega trenerja drsanja. Neprestano se primerja s starejšo sestro Katjo, uspešno drsalko in dijakinjo, ki je izraz popolnosti na vseh področjih. Starša jo obožujeta in Stela želi slediti njenim stopinjam, da bi pridobila malo njune pozornosti tudi zase. Vendar raztresena starša ne opazita tega, kar vidi Stela: Katja se ne počuti dobro, preveč trenira in premalo jé. Steli se svet obrne na glavo, ko odkrije, da se starejša sestra sooča z motnjo hranjenja. Bolezen pripelje družino na rob propada in Stela mora sprejeti pomembne odločitve.

festivali, nagrade
Kristalni medved za najboljši film, Berlinale – Generation 2015. Nagrada občinstva za najboljši nordijski film, Göteborg 2015. Nagrada občinstva in nagrada FIPRESCI na festivalu evropske kinematografije v Lecceju (Italija) 2015. Glavna nagrada mlade žirije za najboljši mladinski film, Zlin 2015. 3. nagrada Golden Space Needle za najboljšo igralko na mednarodnem filmskem festivalu v Seattlu 2015. Nagrada za najboljšo igralko, Urban (Iran) 2015.