Mali festival Velikega plana

RF

Med 5. in 14. majem vabljeni na spletni festival, v organizacji konzorcija Veliki plan – ustvarjanje, premislek, izobraževanje in skrb za neodvisni (kratki) film in video (Društvo zaveznikov mehkega pristankaDruštvo za uveljavljanje kratkega filma KrakenSCCA, Zavod za sodobno umetnost – Ljubljana in Društvo za širjenje filmske kulture KINO!).

Konzorcij vzpostavlja podporno okolje za kratki, eksperimentalni, ne-narativni film in video ter si skupaj s pridruženimi člani prizadeva družno soustvarjati nov pogled na kratko filmsko formo in dostopno kulturo, s premislekom o drugačnosti, socialni vključenosti in enakopravnosti.

S tem ciljem v mislih je konzorcij v času trajanja epidemije izvedel več različnih filmskih delavnic, rezultati pa zaradi ukrepov še zmeraj ostajajo nepredvajani v živo. Zato do ponovnega odprtja kinodvoran z zadovoljivo kapaciteto gledalcev s ponosom predstavlja prvo spletno revijo avdiovizualnih del, ki so jih v zadnjem letu pod vodstvom prekaljenih mentorjev ustvarili avtorji mlajše generacije.

Vabljeni k ogledu filmov!