Filmskokritiška delavnica Naježimo dlako, ostrimo pogled! 2021

RF

Majhna skupina filmov med tistimi, ki preidejo v kanon, in tistimi, ki so za vedno pozabljeni, je preveč škandaloznih in čudaških za ovekovečenje ali pozabo. Kultni in žanrski filmi – niti kanonizirani niti pozabljeni – preživijo na polnočnih projekcijah, na piratskih kopijah, med komornimi, ampak obsedenimi občinstvi. Kogar zanima, kakšne kuriozitete in presenečenja skriva kultni film danes in v svoji zgodovini, naj se pridruži šestdnevni filmskokritiški delavnici Naježimo dlako, ostrimo pogled!, ki jo na Festivalu žanrskega filma Kurja polt med 8. in 13. junijem organizira Društvo za širjenje filmske kulture KINO!.

Po ogledu najnovejših in iz arhivov izbrskanih vrhuncev žanrskega filma bodo udeleženci z razpravo in refleksijo ob pomoči mentorjev razmisleke o filmih zapisali v obliki kratkih esejev. Ti bodo objavljeni na spletni strani festivala in na e-kino.si, izbor pa tudi v reviji KINO!.

Na voljo je le 10 prostih mest, udeležba pa znaša 15 EUR. Udeleženci delavnice prejmejo festivalsko akreditacijo. Delavnico vodi dr. Maja Krajncodg. urednica revije KINO!.

Prijave so odprte do 1. junija (oziroma do zapolnitve mest). Za prijavo pišite na: ostrenje.pogleda@e-kino.si.

Z dodatnimi vprašanji v zvezi z delavnico pišite na ostrenje.pogleda@e-kino.si ali pokličite: 040 302 808 (Zala Ž.).