Dvorana slovenskega filma odpira svoja vrata

FOŠ in RF

Z današnjim dnem v ljubljanskem Koloseju svoja vrata odpira Dvorana slovenskega filma.

Slovenski filmski center, javna agencija RS v sodelovanju z ljubljanskim Kolosejem 6. februarja 2020ob 20. uri začenja projekt Dvorana slovenskega filma, ki bo omogočil večjo promocijo in dostopnost slovenskih filmov domači javnosti. V dvorani se bodo predvajali tako novi slovenski filmi kot tudi posamezne reprize filmov iz preteklih let. Vsak dan v letu bo v dvorani predvidoma na ogled najmanj ena projekcija slovenskega filma, program pa bodo samostojno oblikovali programski sodelavci Koloseja.

Z vzpostavitvijo projekta Dvorane slovenskega filma želijo širiti filmsko kulturo, povečati dostopnost domačega filma in pomembnost slovenskega filma na domačih tleh. Prvi predvajani film bo komedija Jebiga (2000) scenarista in režiserja Miha Hočevarja.

V sklopu Dvorane slovenskega filma v Koloseju pripravljajo tudi program filmske vzgoje, s katero med drugim želijo s povečano dostopnostjo pozitivno vplivati na razvoj mladih občinstev in okrepiti medgeneracijsko sodelovanje ter vzpostaviti vez med mladim občinstvom in domačimi filmskimi ustvarjalci. Filmi iz programa bodo na voljo tudi za šolske projekcije; cena na učenca za ogled v dopoldanskem času je 4,20 €.

Več o projektu si lahko preberete v obvestilu na spletni strani Slovenskega filmskega centra.