Ustvarjanje kratkih filmov v polnem zamahu

FOŠ

Januarja smo zagnali spletno delavnico ABC dokumentarnega filma: B + C. Začeli smo s postajo B, na kateri so udeleženci pod vodstvom izkušenih mentorjev izpilili svoje koncepte za kratki dokumentarni film.

Mentorji Ana Čigon, Peter Bizjak, Maja Prettner, Sandi Skok, Ana Trebše, Vid Hajnšek, Dženi Rostohar in Tomaž Pavkovič so udeležencem s svojimi nasveti pomagali, da so svoje filmske koncepte razvili od ideje do konkretnega načrta za snemanje. Pomagali so pri reševanju dilem in vprašanj ter udeležence opremili z napotki za začetek snemanja.

Delavnic se je udeležilo 75 pedagogov, ki bodo ustvarili 58 kratkih dokumentarnih filmov, pri tem pa se bodo lotili najrazličnejših tematik: od tipičnega učiteljskega dneva pri šolanju na daljavo do intimnega portreta bližnje osebe, beleženja zgodovine osnovne šole, spremljanja hišnih ljubljenčkov, raziskovanja lokalnih zanimivosti itd. Nekateri bodo v svoje delo vključili tudi učence.

V nadaljevanju bodo mentorji udeležencem na voljo še na govorilnih urah, kjer bodo spremljali njihov proces dela, delavnico pa bomo zaključili s sklopom C, ki ga bosta sestavljali dve spletni srečanji, na katerih bodo udeleženci prejeli odzive na svoje delne izdelke in nadaljnje napotke za delo, da bodo njihovi kratki dokumentarni filmi kar se da dovršeni.

Z veseljem bomo spremljali napredek udeležencev pri ustvarjanju njihovih kratkih dokumentarnih filmov in komaj že čakamo, da vidimo, kaj bo nastalo.