Strokovno srečanje ob filmu Lepi fant

FOŠ in RF

Vabljeni na posvet ob filmu Lepi fant 8. aprila ob 13:30 za strokovne delavce OŠ in SŠ. 
---

Strokovne delavce osnovnih in srednjih šol ter drugih mladinskih VIZ vabimo na strokovno srečanje in ogled filma Lepi fant (Beautiful Boy, Felix van Groeningen, ZDA, 2018, 120 min), ki bo v ponedeljek, 8. aprila 2019, ob 13:30, v Kinodvoru.

Lepi fant je filmska zgodba o Nicu, uspešnem in ustvarjalnem mladeniču iz družine, ki ga podpira, a fant vseeno zabrede v pekel odvisnosti od drog. Je zgodba, o kateri režiser filma Felix van Groeningen pravi, da podira predsodke, da je odvisnost vedno posledica šibkega karakterja, zlorab in zanemarjanja. In je hkrati zgodba, ki iz perspektive skrbnega očeta in družbenih institucij kaže, kako se spopadamo s problemi odvisnosti. Več o filmu.

Ogledu filma bo sledil pogovor, v katerem se bomo dotaknili problematike odvisnosti mladih od drog in iskanja varovalnih dejavnikov v družini in šoli, ki lahko preprečijo ali vsaj omilijo težave, ki so s tem povezane. Pogovor bo vodil red. prof. dr. Robi Kroflič z Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete UL, njegovi sogovornici bosta Mina Paš, dr.med., integrativna psihoterapevtka iz Združenja DrogArt, ter Katja Logar Savšek, strokovna sodelavka Društva “UP”.
Predviden zaključek srečanja je ob 16.30.

Prijava
Udeležba je brezplačna za strokovne delavce v VIZ v Mestni občini Ljubljana. Cena vstopnice za strokovne delavce iz drugih občin je 2,7 € na udeženca.
Prijava: solski@kinodvor.org.

Število mest je omejeno, zato vas vabimo, da se prijavite najkasneje do petka, 5. aprila 2019. Vstopnice boste prevzeli pri blagajni Kinodvora na dan dogodka uro pred začetkom projekcije in najkasneje 15 minut pred začetkom predstave.

Dogodek organizira Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL, namenjen pa je ravnateljem, svetovalnim službam ter drugim strokovnim sodelavcem osnovnih in srednjih šol.

povezava do uradne spletne strani Kinodvora