27 mar 2019

Strokovno srečanje ob filmu Gajin svet

FOŠ 15:00—18:00 Kulturni center Kočevje, Trg zbora odposlancev 62, 1330 Kočevje

Strokovna srečanja so namenjena obravnavi tem pedagoškega dela ob izbranem filmu z gostujočimi strokovnjakinjami. Po ogledu slovenskega filma Gajin svet bo sledil pogovor z Zalo Bricelj, sodelavko Safe.si, o varni rabi interneta in vlogi strokovnih delavcev v šolah pri tem.
---
Vzgoja za internet - kako skupaj varno in odgovorno soustvarjati internet
Na predavanju bodo udeleženci na praktičnih primerih spoznali vsebine, spletna mesta, družabna omrežja ter spletne in mobilne igre, ki jih otroci in najstniki največ uporabljajo, kakšne izzive in trende opažamo pri njihovi uporabi in kako delovati, kaj narediti in kam se obrniti po pomoč, ko se pojavijo izzivi ali incidenti na spletu. Obravnavali bomo ključne poudarke zaščite zasebnosti in varovanja osebnih podatkov na spletu in kako učinkovito upravljati z vsebinami na spletu in družabnih omrežjih, da ustavimo in/ali preprečimo izzive, zlorabe in različne oblike spletnega ustrahovanja. Hkrati pa bo poudarek tudi na internetu kot mestu učenja – kako varno uporabljati internet in sodobno tehnologijo, kako prepoznavati resnične ali ne-resnične, lažne informacije, kako prepoznati verodostojne in zanesljive vire informacij na spletu in kako skrbeti za spletni ugled.

Strokovno srečanje ob filmu Gajin svet pripravljamo v sodelovanju s Filmskim vlakom in Kulturnim centrom Kočevje.  Več o strokovnih srečanjih najdete v predstavitvi usposabljanj

 

uradno vabilo