Strokovni posvet ob filmu Salon pri Romy

FOŠ in RF

Kinodvor vabi strokovne delavce osnovnih in srednjih šol ter vrtcev na strokovni posvet ob filmu Salon pri Romy, ki bo v torek, 13. oktobra 2020, ob 13:30, v Kinodvoru.

Salon pri Romy je subtilna zgodba dekličinega soočanja z babičino boleznijo – stopnjujočo se demenco. Osebnostne spremembe babice, spoznanje, da ji lahko pomaga pri finančnem vodenju salona, ter končno uvid v neizbežen prihod trenutka, ko bo morala skrb za babico prepustiti strokovnjakom, za Romy pomenijo bolečo, a izjemno poučno izkušnjo, ki je ne more nadomestiti nobeno šolsko znanje. Bolezen babice je hkrati prikazana kot povezovalna nit za vso družino, na kar ne smemo pozabiti v času soočanja s Covid-19.

Filmu bo sledil pogovor o medgeneracijskem učenju, kako se z otroki pogovarjati o starostnikih in staranju, kako se prepletata izobraževanje mladih in starejših ter kako bolezen in njeno doživljanje vplivata na odnose v družinah in šolah in sta pomemben vir učenja iz življenjskih izkušenj. Pogovor bo vodil prof. dr. Robi Kroflič, z Oddelka za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete UL, njegovi sogovornici bosta prof. dr. Nives Ličen, Oddelek za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete UL, in prof. dr. Jana Mali, Fakulteta za socialno delo UL.

Za srečanje so obvezne prijave na solski@kinodvor.org, najkasneje do petka, 9. oktobra 2020. Filmska osnovna šola krije udeležbo za učitelje osnovnih šol izven Ljubljane. Navedite to ob prijavi. Pri prevzemu brezplačne vstopnice  vas bodo prosili za podpis.

Več informacij najdete tukaj.