Spletni Kino Istra

FOŠ in RF

Druga izdaja spletnega Kina Istra od petka, 19. februarja, do nedelje, 28. februarja, prinaša svež paket petih filmov za vse generacije.

Med filmi najdete razširjen otroški program, ki bo razveselil družine med šolskimi počitnicami. Za otroke izpostavljamo:

CORTI A PONTE – izbor kratkih animiranih filmov za vso družino, 3+
Mednarodni festival kratkega filma Corti a Ponte iz Padove je za Kino Istra pripravil izbor dvanajstih animiranih filmov z vsega sveta, ki prinašajo večplastno doživetje za vse družinske člane. Najmlajše bodo navdušili slikoviti svetovi in nenavadni junaki, starejši pa se bodo podali na potovanje skozi pisano paleto čustev.

Koyaa (Kolja Saksida, Slovenija, Hrvaška 2017-2019) 3+
Uspešnica slovenskega mojstra lutkovne animacije Kolje Sakside, ki je bila prikazana na številnih festivalih, in ob katerih otroci po vsem svetu pokajo od smeha. Sedem kratkih animiranih filmov bomo pospremili z dokumentarnim filmom o nastajanju serije in junaka Koyaa, kjer nam avtorji podrobno razkrijejo neverjetno pot od izdelave lutke do animiranega filma za otroke.

Rdeči pes Modri (Red Dog: True Blue, Kriv Stenders, Avstralija, 2016) 9+
Film, ki zaznamuje otroštvo in ostane v spominu vse življenje. Deček Mick nekega dne najde pasjega mladička in ga imenuje Modri. Njuno nepozabno prijateljstvo je polno skrivnostnih in razburljivih preizkušenj, ki dečka vodijo v mladostniška leta. Večkrat nagrajeni družinski film je narejen na podlagi resnične zgodbe.

Filmi bodo dostopni med petkom, 19. 2., in nedeljo, 28. 2. (do 23:59), preko VOD platforme Cinesquare na spletni povezavi http://bit.do/kinoistra.

Cena ogleda filma je 2 EUR za posamični film/sklop oziroma 5 EUR za celoten paket vseh petih filmov/sklopov. Po nakupu imate možnost ogleda filma vse do 28. 2.. V primeru nakupa paketa na zadnji dan, 28. 2., imate možnost ogleda filmov še 72 ur po izteku tega dneva. Po začetku ogleda imate na voljo 24 ur za ogled celotnega filma. Tukaj najdete vodnik za nakup vstopnic ter pogosta vprašanja.