Spletne šolske projekcije animiranih filmov

FOŠ in RF

Društvu za oživljanje zgodbe 2 koluta ponuja izbor treh kvalitetnih animiranih filmov za različne starostne skupine, ki si jih lahko skupaj z učenci ogledate preko spleta.

Za šolsko projekcijo preko spleta so na voljo trije odlični filmi: Deček in svet (Alê Abreu, 2013), Mirai (Mamoru Hosoda, 2018) in Fantomski deček (Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli, 2015). Izbrani filmi obravnavajo različne teme, ki jih lahko povežete s šolskim kurikulumom, hkrati pa njihov ogled priporočamo tudi pri izbirnem predmetu Filmska vzgoja. Za vsak film so pripravili namige, kako ga uporabiti pri pouku; npr. s filmom Deček in svet lahko obeležite svetovni dan Zemlje (22.4.) in spregovorite o aktualni temi onesnaževanja okolja.

Šolska projekcija poteka preko spletne povezave z geslom, ki ga dobite ob prijavi. Ob prijavi prejmete tudi dokument s pedagoškimi smernicami za delo z izbranim filmom. 

Za prijave pišite na elektronski naslov petra.gajzler@animateka.si ali pokličite na telefonsko številko 040 517 986. Cena spletne šolske projekcije je 1 € na učenca (brez DDV). Minimalni pogoj za izvedbo je udeležba 40 učencev ALI plačilo minimalne najemnine filma, ki znaša 40 € (brez DDV).

Več informacij najdete na tej povezavi.