Prinčevo potovanje (Le voyage du prince) 9+

FOŠ in RF Petra Gajžler, Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta, 2021 0 komentarjev

Fantastična pripoved o prijateljstvu med dvanajstletnim Tomom in princem iz oddaljene dežele, ki ob njunem odkrivanju raznolikih čudes izriše, kako pomembno je sobivanje s pisanim svetom, ki nas obdaja.

Osnovni podatki o filmu

Režija: Jean-François Laguionie, Xavier Picard Država: Francija, Luksemburg Leto: 2019 Distributer: Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta Jezik: francoščina

zgodba
Stari princ Laankos omaga na obali oddaljene dežele, kjer ga najde dvanajstletni Tom. Zatočišče dobi v zapuščenem muzeju, kjer Tom prebiva s staršema in njuno pomočnico. Oče in mama sta predana znanstvenika. Pred leti so ju izločili iz akademskih krogov, ker sta trdila, da poleg njihove obstajajo tudi druge civilizacije razvitih opic, česar pa nihče ne verjame. V mestu Nioukos namreč velja, da je njihova skupnost najbolj napredna na svetu in zato vzvišena na vsemi vrstami. Ko princ Laankos okreva, se izkaže, da ni neuki divjak, ampak razgledan in izobražen mož. Čeprav govori drugačen jezik, se zdi, da ju s Tomom povezuje globoka vez. Žene ju želja po odkrivanju sveta, ki je poln novih izumov in spoznanj, živ, pisan in prepleten v soodvisnosti. Prijateljstvo med dečkom in starcem pa ne bo spremenilo le njiju.

Pedagoško gradivo