Predavanje: mag. Martina Peštaj - Kako izbrati kakovostne medijske vsebine za otroke

FOŠ

V četrtek, 1. oktobra 2020, ob 17.00 uri, ste lepo vabljeni v Kosovelov dom Sežana na predavanje mag. Martine Peštaj z naslovom "Kako izbrati kakovostne medijske vsebine za otroke?"

Mag. Martina Peštaj je urednica Otroškega in mladinskega programa na Televiziji Slovenija. Strokovno se ukvarja s področjem medijske psihologije, raziskuje vpliv otroških televizijskih oddaj in spleta na razvoj otrok. Vrsto let aktivno sodeluje na različnih projektih kulturno-umetnostne vzgoje, zlasti na področju gledališča, filma in animiranega filma za otroke. Predava, piše prispevke in sodeluje v raziskovalnih projektih doma in v tujini.

 

Na predavanju bo govora o različnih medijskih vsebinah za otroke, največ časa pa bo posvečeno filmu. Gre namreč za umetniško zvrst, ki ima močno estetsko, socialno in doživljajsko vrednost. S premišljeno izbiro filmov, ki ustrezajo starosti in razvojni stopnji, otroke in mlade pritegnemo in jim omogočimo osebno filmsko doživetje, ki ga morda ne bodo nikoli pozabili. Najdragocenejša dodana vrednost filmske izkušnje pa so vodeni pogovori z otroki in mladimi pred ogledom in po njem. Pri tem je dobro poznati razvojne značilnosti ciljne skupine in jim prilagoditi način gledanja in pogovarjanja.
 
Dogodek poteka ob 10-letnici Art kino mreže Slovenije.
 
Predavanje bo v Veliki dvorani, pri čemer pa je število vstopnic omejeno. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete na blagajni Kosovelovega doma Sežana.