EFA evropska nagrada mladega filmskega občinstva 2020

FOŠ

Mladi žiranti so pretekli vikend nagrado EFA evropsko nagrado mladega filmskega občinstva 2020 podelili filmu Moj brat lovi dinozavre (Mio fratello rincorre i dinosauri, Stefano Cipani, Italija/Španija, 2020).

Mladi med 12. in 14. letom starosti so si pretekli vikend z domačega kavča prek spleta ogledali tri najnovejše evropske filme, ki jih je za nominirala komisija sovrstnikov, v nedeljo, 26. aprila, pa so glasovali za zmagovalni film. 

Mladi žiranti so si ogledali tri filme Rocca spreminja svet (Rocca verändert die welt, Katja Benrath, Nemčija, 2020), Moj brat lovi dinozavre (Mi fratello rincorre i dinosauri, Stefano Cipani, Italija/Španija, 2020) in Nenavaden teden s Tesso (Min bijzonder rare week met Tess, Steven Wouterlood, Nizozemska/Nemčija, 2020, distribucija Demiurg). Najbolj jih je navdušil film Moj brat lovi dinozavre, ki govori o najstniku Jacku in njegovem navihanem bratcu z Downovim sindromom. 

EFA evropska nagrada mladega filmskega občinstva je velik vseevropski dogodek mladih med 12. in 14. letom, ki vsako leto v več kot 40 državah kot prava mednarodna filmska žirija izbirajo najboljšega med nominiranimi filmi. V Sloveniji tradicionalno poteka v Izoli, letos pa je bil dogodek zaradi izrednih okoliščin  prestavljen na splet.