Brezplačni spletni tečaj Filmska vzgoja: uporabniški priročnik

FOŠ in RF

Vabljeni k udeležbi na brezplačnem štiritedenskem spletnem seminarju o filmski vzgoji.

Seminar, ki nosi naslov Filmska vzgoja: uporabniški priročnik (Film Education: A User’s Guide), pripravljajo mednarodno priznani filmski strokovnjaki in prinaša štiri tedne brezplačnih in kakovostnih vsebin o filmski vzgoji skozi teorijo filmske vzgoje in analizo primerov dobre prakse.

V štirih tednih seminarja se bodo udeleženci spoznali z osnovnimi pojmi filmske vzgoje, filmsko analizo skozi teorijo in prakso, inovativnimi pristopi k filmski vzgoji ter problematiko uvajanja filmske vzgoje v šolski kurikulum. Med primeri dobre prakse bo predstavljena tudi Slovenija. Več o vsebinah si lahko preberete tudi v Kinodvorovi objavi.

Čeprav je bil uradni začetek seminarja v pondeljek, 23. marca, se lahko pridružite kadarkoli v času njegovega trajanja. Prijavite se na tej povezavi.

Seminar je zasnovala mednarodna skupina priznanih strokovnjakov iz evropskih filmskih ustanov, kot so Britanski filmski inštitut, Danski filmski inštitut, Francoska kinoteka idr. in je nastal pod okriljem EU programa Creative Media.