21. Festival slovenskega filma

FOŠ in RF

Tudi letošnje leto bo v Portorožu od ponedeljka 10. septembra, do sobote, 15. septembra, potekal Festival slovenskega filma, na katerem si bodo obiskovalci lahko ogledali izbor najboljših slovenskih avdiovizualnih del preteklega leta.

V okviru festivala bo poleg širokega izbora filmov, gostom na voljo tudi pester strokovni program, z raznolikim spremljevalnim programom pa bo poskrbljeno tudi za sproščeno druženje filmskih ustvarjalcev in ljubiteljev filma. Na festivalu bo prikazanih skupno 111 filmov, od tega se jih bo v tekmovalnem programu pomerilo 52. Značilnost letošnjega nabora filmov je raznolikost žanrov, stilov in tem, ki jih avtorji obravnavajo. Svoje celovečerne filme bodo na festivalu premierno predstavili: Peter Bratuša, Urša Menart, Sonja Prosenc, Maja Weiss, Miroslav Mandić, Miha Mazzini, Miha Čelar, Jani Sever, Dušan Moravec, Boris Jurjaševič, Darko Štante, Amir Muratović, Marko Šantić, Nina Blažin, ter Siniša Gacić v tandemu z Dominikom Mencejem.

Festival bo letošnje leto gostoval še na dveh dodatnih lokacijah in ne le v Avditoriju Portorož. Filmske projekcije nekaterih preglednih filmov si bo moč ogledati v skladiščih soli, razstavišču Monfort, kjer bo potekal tudi pester spremljevalni program z raznolikimi glasbenim nastopi v večernih urah. Deset izbranih dokumentarnih filmov pa si  bodo lahko ogledali tudi vsi tisti, ki ne bodo uspeli priti v Portorož, saj jih bodo tekom festivala predvajali v kinu Komuna v Ljubljani. Zaključek festivala s podelitvijo vesen, nagrad za največje dosežke v obdobju zadnjega leta, bo potekala v soboto, 15. septembra ob 20. uri v Amfiteatru Avditorija Portorož.

več informacij na uradni spletni strani